Naslovnica BiH Svečano otvorena fabrika “Lasta” Čapljina

Svečano otvorena fabrika “Lasta” Čapljina

135

Čapljina — Čapljinska fabrika keksa “Lasta”, nakon uspješne probne proizvodnje poslastica, svečano je otvorena u srijedu u Čapljini.

Otvaranju su prisustvovali brojni uzvanici iz privrednog, političkog i društvenog života zemlje i šire.

“Zadovoljstvo mi je biti ovdje i svjedočiti ovom važnom trenutku, podsjećajući kako je Vlada HNK u ovom sazivu snažno opredijeljena snaženju ekonomskog rasta kroz privlačenje investicija, jačanje konkurentnosti domaće privrede i otvaranje radnih mjesta koja garantuju ostanak naših mladih”, poručio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg.

Istakao je kako je, osim novog ruha, zamaha i radnih mjesta, otvaranje vitalan iskorak u jačanju privrede cijelog kantona, ali i regije.

“Posebno čestitam i zahvaljujem gosp. Petru Ćorluki i njegovim saradnicima koji su, ogromnim trudom i nesebičnim zalaganjem, podigli ‘Lastu’ iz pepela. Oni od danas stvaraju nove vrijednosti, oni nam pomažu dati novi zamah točku napretka, oni daju obol i našim nastojanjima da zadržimo mlade familije na ovim prostorima. A i Čapljina se, kao sredina, zaista posebno iskazuje na tom polju već niz godina, na čemu iskreno čestitam i kolegi (Smiljan) Vidiću i njegovim saradnicima”, ocijenio je premijer HNK.

Dodao je kako je Vlada HNK svjesna izazova i problema s kojima se privrednici suočavaju i nose te da kontinuirano poduzima mjere kako bi unaprijedila poslovno okruženje i omogućila lakše investiranje bez kojeg, smatra, nema progresa niti sigurne sutrašnjice.

“Zato će ljudi poput gospode Ćorluke i Vidića, ali i projekti poput ‘Laste’, u meni lično i u Vladi HNK uvijek imati partnera i prijatelja, spremnog učiniti maksimum za dobrobit svih stanovnika našeg kantona”, zaključio je premijer Herceg.

Iz te fabrike su ranije kazali kako je prvenstveni cilj proizvodnjom zadovoljiti domaće potrošače, ali isto tako i osigurati plasman proizvoda za evropsko tržište, čime bi zauzeli značajno mjesto na ekonomskoj skali, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)