Naslovnica Mostar Svečani doček: Oduševljenje Laninim rezultatom iz Beograda

Svečani doček: Oduševljenje Laninim rezultatom iz Beograda

403
Lana Pudar

Mostar — Kolege iz Plivačkog kluba Orka iz Mostara danas su za Lanu Pudar, najbolju bh. plivačicu i predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, po povratku iz Beograd priredili veličanstven doček ispred mostarske Vijećnice – javlja N1.

Predsjednik PK Orka Damir Đedović rekao je da će u klubu “učiniti sve da mlada plivačica i na Olimpijskim igrama ostvari što bolji rezultat”.

“Nismo sasvim sigurno još ni svjesni šta je ona uspjela u Beogradu. Nemam riječi. Očekivali normu jesmo, ali rezultat kojim je to postigla je vrijedan divljenja i poštovanja. To je drugi rezultat u svijetu ove godine za seniorke, a ona je djevojčica od 15 godina”, istakao je Đedović.Svečani do

Poručio je i predstavnicima vlasti u Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i državi da je za dalje velike stvari potreban adekvatan bazen, koji Mostar danas nema.

Rezultat Pudar iz Beograda 57,37 sekundi vrijeme je srebrne medalje sa posljednjeg Seniorskog evropskog prvenstva održanog u Glasgowu. Vrijeme je to i finala Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Ovaj rezultat koji je bh. plivačici donio 904 FINA boda ujedno je i ubjedljivo najbolji u historiji bh. plivanja. Lana Pudar mogla bi biti najmlađa učesnica Olimpijskih igara Tokiju.

(StarMo)