Naslovnica Region Sve zbog vakcina: Zaev o “bratskoj ljubavi Srba”

Sve zbog vakcina: Zaev o “bratskoj ljubavi Srba”

227
Zoran Zaev

Skoplje — Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da su Srbi i Makedonci uvijek bili veliki prijatelji i braća i da se suradnja dvije države stalno unapređuje.

“Posljednji čin bratske ljubavi koju je pokazao srpski narod, donacija više od 8.000 cjepiva kada je njihov nedostatak svuda u svijetu i kada ih Srbija nema dovoljno, predstavlja zaista ogroman čin prijateljstva koji ja i naš narod nećemo zaboraviti”, kazao je Zaev za televiziju N1.

Upitan jeli donacijom cjepiva završeno razdoblje od prije tri, četiri godine kada je prijetio prekid diplomatskih odnosa Beograda i Skoplja, Zaev je kazao da je “riješio problem” s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem čim je preuzeo funkciju premijera.

“Imamo odličnu suradnju. U prošlosti smo imali određenih drama koje su se događale pri promjeni vlasti (u Skoplju) 2017. godine, jer se u našoj zemlji odvijao proces velikog prisluškivanja ljudi. Otkako sam preuzeo funkciju u vladi, sa Srbijom imamo suradnju koja se stalno unapređuje”, naveo je.

Zaev je rekao da je vlast Sjeverne Makedonije prije nekoliko mjeseci donijela odluku da ponovo vrati srpski jezik kao izborni od trećeg do šestog razreda osnovne škole i da je plan da se isto učini i u višim razredima.

(StarMo)