Naslovnica Mostar “Sve počinje izborom” danas u Mostaru – Ohrabriti i motivisati građane da...

“Sve počinje izborom” danas u Mostaru – Ohrabriti i motivisati građane da izađu na izbore

138
foto arhiva

Mostar — U Mostaru, Banja Luci i Sarajevu danas će paralelno biti organizovana tri događaja pod nazivom “Minut po minut”, u okviru kampanje “Sve počinje izborom” koju Delegacija EU u BiH organizuje s ciljem da ohrabri i motiviše građane da iskoriste demokratska prava izlaskom na izbore i glasanjem.

Izjave za medije u Mostaru, će biti upriličene u 12 sati na platou ispred Mepas Mall tržnog centra. Medijima će se obratiti Ferdinand Koenig, šef Odjela za komunikacije i portpaol EU u BiH, Ena Porča, mlada evropska ambasadorica.

Kampanja “Sve počinje izborom” obuhvatila je brojne aktivnosti usmjerene na angažovanje javnosti i podizanje svijesti o vrijednosti ostvarivanja demokratskih prava.

U saopštenju se navodi da je organizovano više od deset edukativnih radionica za mlade širom BiH na kojima se diskutovalo o procesu i važnosti glasanja za one koji prvi put glasaju, a pokrenuta je i digitalna kampanja “I kad malo bolje pogledaš, žene su nevidljive” sa ciljem jačanja političkog učešća žena u BiH.

 

(StarMo)