Naslovnica Region Sve je radio po nalogu Sanadera…

Sve je radio po nalogu Sanadera…

384
Mladen Barišić

Zagreb — Iznošenjem obrane bivšeg šefa Carinske uprave i nekadašnjeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića, koji je ustvrdio da je “sve radio po nalogu Ive Sanadera”, u utorak je nastavljeno suđenje za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media.

Barišić je na sudu rekao da će iznijeti svoju obranu, ali da neće odgovarati na ničija pitanja, osim na pitanja svoga branitelja.

“Moj put u HDZ-u je počeo 2003. kada me Sanader imenovao rizničarem. Nitko od nas u stranci, osim predsjednika HDZ-a, nije imao bilo kakve ovlasti odlučivanja financijske prirode, pa tako ni ja. Ja nikada ništa nisam potpisao. Sve što sam radio bilo je po nalogu i uz suglasnost predsjednika stranke”, rekao je Barišić.

“Predsjednik stranke nije dopuštao samovolju i događanja bez svog odobrenja. Ja sam sve predano radio, što mi je bilo rečeno, jer Sanader je bio i šef stranke i premijer. Bio sam predan i odan i ni na kraj pameti mi nije bilo da nešto nije valjalo u tom našem poslu, posebno jer je to bilo prije Zakona o financiranju političkih stranaka. Vjerovao sam da smo radili dobro za stranku”, rekao je Barišić.

Osvrnuo se i na svjedočenja nekih svjedoka u ovom ponovljenom suđenju, koji su govorili o odnosu Sanadera i Barišića, iz kojih se moglo zaključiti da nisu bili u dobrim odnosima. “To nije istina”, rekao je Barišić.

“Sanader je pred ljudima govorio da sam njegov specijalac. Mi smo se družili do te mjere da smo Vladinim avionom putovali u München na utakmicu, isto smo išli na utakmicu u Berlin, tu smo bili u posjetu i Angeli Merkel. Hoću reći, njegova obitelj, brat i ministri išli su charter avionom, a mi smo išli Vladinim avionom. Samo iz toga se može vidjeti u kakvim smo odnosima”, rekao je Barišić.

(StarMo)