Naslovnica Mostar “Sve je premostivo”: Manifestacija u junu, julu i augustu

“Sve je premostivo”: Manifestacija u junu, julu i augustu

123

Mostar — U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a ove datume smo obilježavali otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Tako je godinu dana nakon Starog mosta otvoren i obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten uz sami most, u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta, podsjećaju iz Gradske uprave Mostara.

Deseta godišnjica završetka obnove mosta i starog gradskog jezgra obilježena je otvaranjem savremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

“Zajedno sa mostarskim umjetnicima našli smo način i prošle godine, u uslovima pandemije obilježiti ove važne datume novije mostarske historije. Muzičkom razglednicom iz Mostara smo poslali poruku prijateljstva i nade ne samo našim prijateljima i UNESCO gradovima, nego i svima koji prošle godine nisu bili u prilici putovati i posjetiti Mostar i vidjeti njegov Most.

Ove godine, nadamo se velikom broju posjeta Mostaru i pripremamo manifestaciju koja će trajati od 21. 6. 2021. godine do polovine augusta”, saopštili su organizatori.

Konferencija za novinare održat će se, u četvrtak 17. 6. 2021. u 11,00 sati u Gradskoj vijećnici, a na kojoj će biti prezentiran cjelokupan program manifestacije „Sve je premostivo“, saopštio je Organizacioni odbor.

(StarMo)