Naslovnica Mostar “Svašta” na Mostarskom ljetu ove sedmice: Izložba, predstava, mjuzikl i koncert!

“Svašta” na Mostarskom ljetu ove sedmice: Izložba, predstava, mjuzikl i koncert!

195

Mostar — Večeras će u 20 sati u Centru za kulturu Mostar biti otvorena izložba iz mostarske periodike 1876.-1918. godine.

Izložba daje pregled najpoznatijih novina i časopisa koji su objavljivani u štampani u Mostaru u periodu od 1876. do 1918. godine.

U srijedu, 15. 6. 2022. godine, na rasporedu je predstava “Snjeguljac” u režiji Nedžada Maksumića, nastala u produkciji Pozorišta lutaka Mostar, sa početkom u 20 sati.

Naredne večeri, u četvrtak, 16. 6. 2022. godine, u 20:30 sati, na ljetnoj sceni Centra za kulturu Mostar bit će izveden mjuzikl „Romska bajka“ nastao u saradnji umjetničkog društva “Mostarske kiše“, Mostarskog teatra mladih i plesnog studija “Mo stars”. Mjuzikl je nastao na osnovu dramatizacije romskih legendi koju je uradila Ljubica Ostojić, a u režiji Seada Đulića.

Koncert sevdah i klasika, bit će održan u petak, 17. juna, u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 20:30 sati.

Na koncertu će nastupiti mr. Dženana Šehanović Sarajlić, pijanistica i prof. dr. Dženana Huseinagić, solo pjevačica/sopran. Koncert će obuhvatiti djela klasične muzike, djela kompozitora sa Balkana, ali sa akcentom na kompozitore iz Bosne i Hercegovine, te sevdalinku prilagođenu i autorski aranžiranu od pijanistice mr. Dženane Šehanović Sarajlić.

Međunarodna kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2022“ svečano je otvorena proteklog vikenda.

 

(StarMo)