Naslovnica Mostarski izbori 2020 Šuta: Bili smo inicijatori mnogih projekata…

Šuta: Bili smo inicijatori mnogih projekata…

716
Adil Šuta

Mostar — U naselju Put za Podveležje u proteklom periodu realizovani su brojni projekti, a trenutno su u punom jeku radovi na obnovi i izgradnji ceste – javili su iz Koalicije za Mostar 2020.

Adil Šuta, bivši aktivista sa ovoga područja i kandidat Koalicije za Mostar 2020 na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru, ističe kako su u proteklom periodu urađene značajne aktivnosti za razvoj ove zajednice.

„Bili smo inicijatori mnogih projekata, a posebno smo ponosni na projekat izgradnje ceste koja vodi prema Fortici, novom turističkom sadržaju. Ova cesta, pored prednosti koje daje građanima u svakodnevnoj komunikaciji, omogućava i dodatnu prohodnost za sve one koji žele posjetiti Forticu i Podveležje“, rekao je Šuta i dodao kako će se u ovom naselju nastaviti sa projektima izgradnje i modernizacije.
„Nastavit ćemo i sa drugim sličnim projektima, poput rješavanja problema kanalizacije. Ovo naselje se širi, regulisat ćemo svu gradnju donošenjem novih regulacionih planova. Osluškujući zahtjeve građana, planiramo stvoriti mogućnosti za izgradnju igrališta i pošumljavanje Fortice čime ćemo dodatno podstaknuti razvoj turizma“, istakao je Šuta.

(StarMo)