Naslovnica Politika Suljagić o Dodiku: Mentalno je neuravnotežen…

Suljagić o Dodiku: Mentalno je neuravnotežen…

284
Emir Suljagić

Sarajevo — Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostovao sinoć na Radio televiziji Republike Srpske (RTRS) gdje je ponovo iznosio gnusne opaske na račun Bošnjaka i Bosne i Hercegovine, javnost nije ostala imuna te su uslijedile mnogobrojne reakcije.

Jedna od reakcija bila je i od direktora Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica, Emira Suljagića.

On je oštro osudio Dodikovo “otvoreno iskazivanje mržnje prema Bosni i Hercegovini i njenom narodu” kazavši da je Dodik “mentalno neuravnotežen”, te da vodi “intenzivan duševni život” dok donosi odluke u ime bosanskih Srba.

– Bosanski Srbi ne treba da brinu zato što je Milorad Dodik vidno mentalno neuravnotožen, a donosi odluke u njihovo ime. Bosanski Srbi treba da se zabrinu zato što imaju opoziciju koja ne vidi da čovjek vodi intenzivan duševni život i donosi odluke – napisao je Suljagić.

Dodik je u sinošnjem gostovanju na RTRS-u kazao da je Bosna i Hercegovina “jedna iluzija koja ne može funkcionisati” te da je kao takva “nemoguća zemlja” iako to njen narod ne želi priznati.

– A Bošnjaci, nemaju dovoljan broj, nemaju kapaciteta nemaju u sebi karaktera, oni su podanički narod – kazao je Dodik nazvavši novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta “namjesnikom” te uporedivši njegov dolazak u BiH sa dolaskom vezira u Travnik, nekadašnji glavni grad “bosanskog pašaluka”.

(StarMo)