Naslovnica Politika Šulić: Čović “zajedno sa institucijama RS” – Izetbegović “izabrao drugu stranu”

Šulić: Čović “zajedno sa institucijama RS” – Izetbegović “izabrao drugu stranu”

178
Denis Šulić - SNSD

Banja Luka — Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske “bila još jedan korak prema političkom Sarajevu da prihvati dijalog”.

“Zadovoljni smo kako je protekla Skupština. Bitno je reći da predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, odnosno hrvatski narod zajedno sa institucijama Republike Srpske želi da bude dio rješenja, a ne problema. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je izabrao drugu stranu, ali to je njegova politička odgovornost”, rekao je Šulić za RTRS.

On je istakao da iz Republike Srpske sigurno dolaze pozivi za kompromis i dijalog. Naglasio je da je jako važno to što su svi parlamentarni predsjednici političkih partija učestvovali u radu Narodne skupštine Republike Srpske.

“Meni je zasmetalo to što su oni svi dobili priliku da prije srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika iznesu svoj stav, ali oni to nisu iskoristili, nego su čekali da on koncipira određene zaključke”, rekao je Šulić.

On je podsjetio da je premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao premijera Federacije BiH Fadila Novalića da održe zajedničku sjednicu vlada.

“Odgovora na taj poziv još uvijek nema, ali nas to neće spriječiti da nastavimo dalje da razgovaramo”, rekao je Šulić.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske je na jučerašnjoj sjednici usvojila 12 zaključaka o političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

(StarMo)