Naslovnica Sport Sukobi navijača u Ljubuškom i Mostaru

Sukobi navijača u Ljubuškom i Mostaru

376
foto: SportSport.ba

Sarajevo/Mostar/Ljubuški — Prijateljsku utakmicu Ljubuški – Sarajevo odigranu na stadionu Babovac u Ljubuškom pratile su nemile scene izvan stadiona. Kako je potvrđeno za portal Klix.ba, najmanje šest navijača je privedeno, a ima i povrijeđenih.

Neredi su se odvijali na područjima dva kantona, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog, a djelovali su pripadnici oba MUP-a.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim, a na poluvremenu su, kako saznaje Klix.ba, uvidjeli kako im neko uništava vozila s kojim su doputovali.

Nakon toga je došlo do obračuna, pretpostavlja se s navijačima Zrinjskog iz Mostara, a u jednom momentu začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

Kako izvještavaju pojedini mediji, neko od “domaćih” je pucao u zrak da bi se situacija smirila. Nemile scene kasnije su se nastavile i u Mostaru.

Na mjestu incidenta u Mostaru, naselje Balinovac, nalaze se brojne policijske jedinice te ekipe Hitne pomoći.

Iz MUP-a ZHK su za Klix.ba kazali da oni još uvijek nemaju nikakvih informacija o ovim neredima.

Kako je prenio portal SportSport.ba, jedna osoba zadobila povrede neutvrđenog stepena. Jedna maskirana osoba je, prema saznanjima medija udarena automobilom.

Spriječen je žešći okršaj huligana. Tri osobe iz Sarajeva su privedene, objavio je portal Hercegovina.info.

Iz MUP-a HNK se navodi kako je cijela incidentna situacija počela u Ljubuškom, te se prenijela na mostarsko naselje Balinovac, gdje je grupa huligana pokušala presresti Sarajlije koji su u putničkom automobilu Peugeot nastavili kretanje, te su u bijegu autom udarili pješaka i udaljili se van grada gdje su ih policijske patrole službenika Policijske uprave Mostar presrele i uhapsile.

(StarMo)