Naslovnica Region Sukob navijača Hajduka i policije – Ispaljena su 33 metka!

Sukob navijača Hajduka i policije – Ispaljena su 33 metka!

103

Zagreb — U sukobima koji su se sinoć dogodili između policijskih službenika MUP-a Hrvatske i navijača Hajduka povrijeđeno je 20 policajaca i 15 navijača od kojih četvorica od vatrenog oružja.

Zamjenik glavnog direktora policije za opću sigurnost MUP-a Hrvatske Damir Barić, kazao je kako je hrvatska policija “bila u službi hrvatskih građana”.

Ispaljena su 33 metka. Navijači su koristili razna sredstva, a pokušali su i zapaliti vozilo u kojem su se nalazili policijski službenici, a koji su se nalazili na benzinskoj pumpi.

Kao uzrok sukoba, u medijima se navodi da “Torcidi nije dozvoljeno da unesu transparente te su se zbog odlučili da ne uđu na stadion”. Barić kaže da “ništa nije ukazivalo na to da će doći do incidenta”.

Kada su prošli pored benzinske pumpe Desnica, stali su naglo i blokirali sve tri trake autoputa A1. Navijači su, kaže Barić, istrčali i krenuli u napad na policijske službenike. S obzirom da je cesta bila blokirana, veći broj policajaca je ostao na kraju i početku kolone i nisu im mogli odmah pomoći dok se pješice nisu provukli.

Napad je izvršen na agresivan način. Upotrebljavali su boce, kamenje, palice, lance, stolove, aparate za gašenje požara i sve što su našli na benzinskoj postaji. Policijski službenici su u prvom redu izdali upozorenje da prestanu, zatim upotrijebili tjelesnu snagu i palice i kada to nije dalo rezultat, ispucali su nekoliko hitaca u cilju dozivanja pomoći i davanja upozorenja. Takav postupak dao je rezultat da su navijači stali i povukli se što je dalo prostora i vremena da se snage koje su pritrčavale pješice uspjele doći i uspostaviti javni red i mir. Kolege su bile brojčano nadjačane deseterostruko. Bilo je 16 naših kolega tamo, a počinitelja nekoliko stotina – rekao je Barić.

 

(StarMo)