Naslovnica Mostar Suđenje Suniti Hindić: Ubistvo sa umišljajem ili ubistvo iz nehata?

Suđenje Suniti Hindić: Ubistvo sa umišljajem ili ubistvo iz nehata?

651
Sunita Hindić

Mostar — Čitanjem optužnice i uvodnim riječima danas je u Kantonalnom sudu u Mostaru započelo suđenje Suniti Hindić (21) optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara.

Tužiteljica Tanja Marčinko, navela je da se Hindić tereti da je 4. oktobra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Hindić i Ivanković su, rečeno je tokom čitanja optužnice, bili u kratkoj ljubavnoj vezi, a prije ubistva njih dvoje se verbalno sukobilo u motelu.

Tužiteljica Marčinko je kazala i da će tokom dokaznog postupka biti saslušana 22 svjedoka, ali i brojni vještaci, njih 12. Bit će priloženo i stotinu materijalnih dokaza.

Braniteljica optužene Hindić, advokatica, Nada Dalipagić naglasila da navodi optužnice “ne odgovaraju istini”, jer, kako je navela, nije počinjeno ubistvo sa umišljajem, već se radilo o nesretnom događaju zbog kojeg njena branjenica duboko pati.

Kazala je da se radi o ubistvu iz nehata, te da je Hindić sa Ivankovićem bila u strastvenoj ljubavnoj vezi u kojoj je on iskazivao izrazitu ljubomoru, što pokazuju poruke i pozivi koje su njih dvoje razmjenjivali.

Dalipagić je kazala i da njena branjenica nije imala namjeru bježati, jer je to mogla učiniti preko granice, koja joj je bila bliža u odnosu na Bugojno, gdje je pobjegla roditeljima iz straha.

(StraMo)