Naslovnica BiH Sud BiH: Lijanović i drugi oslobođeni optužbi za organizirani kriminal

Sud BiH: Lijanović i drugi oslobođeni optužbi za organizirani kriminal

515

Sarajevo — Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine izreklo je danas drugostepenu presudu u predmetu Jerko Ivanković Lijanović i drugi kojom su optuženi oslobođeni optužbi za krivična djela organiziranog kriminala.

Optuženi Jerko Ivanković Lijanović i Slavo Ivanković Lijanović oslobođeni su optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, a za isto krivično djelo optužbi su oslobođeni i Željko Mikulić te Draženko Kvesić kao i Mirjana Šakota.

Milorad Bahilj također je oslobođen optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezna utaja te u vezi s krivičnim djelom krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga.

Također, optuženi Jozo Slišković oslobođen je optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza i krivičnim djelom porezne utaje te krivičnim djelom krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Željko Mikulić, Draženko Kvesić, Mirjana Šakota i Mirko Galić također su oslobođeni optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezna utaja, dok je Miroslav Čolak oslobođen optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca.

Optužena pravna osoba “Farmer” Široki Brijeg oslobođena je optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza, a optužena pravna osoba “Farmko” Široki Brijeg oslobođena je optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezna utaja i krivičnim djelom neplaćanje poreza.

Također, optužena pravna osoba “Optimum” Široki Brijeg oslobođena je optužbi za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezna utaja, saopćeno je iz Suda BiH.

(StarMo)