Naslovnica Mostar Studenti sa Sveučilišta Mostar imaju “SUM TV”

Studenti sa Sveučilišta Mostar imaju “SUM TV”

143

Mostar — Povodom Svjetskog dana slobode medija Studij novinarstva Filozofskog fakulteta i Televizija Sveučilišta u Mostaru organizirali su jedinstven događaj – “SUM TV otvoreni televizijski studio” – u središtu Mostara ispred Rektorata Sveučilišta u Mostaru – javlja pogled.ba.

Kroz cjelodnevni televizijski program govorilo se “o važnosti slobode i zaštite medija iz područja obrazovanja, kulture, sporta, politike, gospodarstva”…

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je čestitao svim medijima njihov dan.

„Sloboda medija je jedan od elemenata demokratskog društva i uređenih društva na zapadu. To je moderno društvo prepoznalo i samim tim mu dalo snagu četvrte sile, četvrte vlasti. Svi oni koji misle upravljati određenim procesima unutar demokratskih društava moraju voditi računa o slobodi medija te se za nju moramo boriti“, kazao je rektor Tomić.

U intervjuima je više od 40 sudionika podsjetilo da treba bitno poboljšati zakonsku regulativu kako bi novinari svoj posao radili u sigurnijem i slobodnijem ambijentu, jer su često izloženi pritiscima, prijetnjama i zastrašivanju. Zato je važno da uvažavanje slobode medija bude važan dio naše kulture, a Svjetski dan slobode medija prilika je da se podsjetimo na našu zajedničku odgovornost za zaštitu slobode medija.

(StarMo)