Naslovnica Život Student Sveučilišta u Mostaru kod Grabar-Kitarović

Student Sveučilišta u Mostaru kod Grabar-Kitarović

354

Mostar/Zagreb — Student novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Matijas Zečević bio je na prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Povod prijema bio je Zečevićev nedavno objavljeni roman pod nazivom: „Iščekujući zoru“.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je izuzetno zadovoljstvo knjigom, čiji je jedan primjerak dobila kao poklon Zečevića, kao i njen lični portret koji je naslikao mladi posavski umjetnik iz Odžaka Marko Barišić. Kroz razgovor je posebno naglasila kako će u svojem radu nastaviti konstantno podržavati mlade Hrvatice i Hrvate u Bosni i Hercegovini, saopšteno je.

Mladi pisac Matijas Zečević predsjednici je objasnio kako je roman „Iščekujući zoru“ nastao kao inspiracija životom ljudi u Bosanskoj Posavini. Govorili su i o promocijama koje su do sada održane te su spomenuli daljnje promocije koje su u planu, među kojima su i one u Mostaru i Zagrebu.

“Izuzetno sam zahvalan predsjednici Republike Hrvatske na ugodnom prijemu i podršci koju mi je pružila kao mladom čovjeku u razvoju. Ovakve podrške mnogo znače u ličnom i profesionalnom razvoju, a predstavljaju i saradnju Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koja je posebno nama Hrvatima dragocjena”, izjavio je Zečević.

Nakon prijema kod predsjednice RH, Zečević je održao i kratko predstavljanje svog romana studentima Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećanja radi, roman Matijasa Zečevića „Iščekujući zoru“ priča je o jednom dječaku koji je rastao u ratnom i poslijeratnom vremenu. Inspiriran je događajima koji su proživjeli stanovnici Bosanske Posavine.

(StarMo)