Naslovnica Mostar Street Arts Festival Mostar od 1. do 13. septembra

Street Arts Festival Mostar od 1. do 13. septembra

95
foto: RSE

Mostar — Street Arts Festival Mostar poziva građanke i građane Mostara da učestvuju u stvaranju ulične galerije i pošalju svoje prijedloge za oslikavanje zidnih površina u okviru ovogodišnjeg 11. festivala koji će se održati od 1. do 13. septembra ove godine.

“Možda je baš prolaz ili pročelje vaše zgrade, fasada kuće, škole… idealna za naše umjetnike koji će doći u Mostar sa svih strana države, regije i svijeta”, poručuju organizatori.

“Pošaljite fotografije, lokaciju, dimenzije zida na mail adresu: streetartsfestival@gmail.com ili fb i instagram stranicu @streetartsfestivalmostar te ćete biti kontaktirani za daljnje procedure i realizaciju ukoliko se vaša površina odabere”, naglašavaju dalje.

Također ističu kako se ova praksa do sada pokazala kao odlična saradnja festivala i lokalne zajednice te kreativan način za interakciju, nova međugeneracijska iskustva i zajedničko djelovanje za unapređenje urbane kulture koja se razvija u Mostaru više od decenije.

“Raduju nas sve nove buduće saradnje, poznanstva i prijateljstva te što ćemo i ove godine uz podršku zajednice donijeti umjetnost i radost u naselja i na ulicu”, navode organizatori.

Kolektiv festivala, kako kažu, cijelu je godinu posvećen komunikaciji i odabiru umjetnika, osmišljavanju programa i produkcije 11. Street Arts Festival Mostar za kojeg je ova godina korak u novi jubilej, planove i izazove, prenose federalna.ba i Fena.

(StarMo)