Naslovnica IZBORI 2022. Stranka za BiH u Konjicu: Novca za zdravstvo ima, samo nije raspoređen!

Stranka za BiH u Konjicu: Novca za zdravstvo ima, samo nije raspoređen!

81

Konjic — Predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održan je sinoć u Konjicu, saopćeno je iz ove stranke.

Pod sloganom “Zajedno ZA jedno” pred okupljenjim građanima, članovima i simpatizerima Stranke za BiH predstavili su se kandidati za predstojeće izbore, za tri nivoa vlasti, Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prisutnima su se obratili Himzo Muhibić i Adis Bubalo kandidati na listi za Skupštinu HNK, Emina Bageta i dr. Safet Omerović koji su kandidati za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Samir Kreso nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, ali i Aldin Džino iz Platforme za progres sa kojom Stranka za Bosnu i Hercegovinu koalira u HNK.

Okupljene građane, simpatizere i članove Stranke za Bosnu i Hercegovinu pozdravio je i predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić. Skupu se obratio i prof. dr. Zlatko Hadžidedić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

O stanju u bh. zdravstvu govorio je dr. Safet Omerović kazavši da nije novac taj koji bolesnima u Bosni i Hercegovini onemogućava adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

“Novac kojim zdravstvo raspolaže u ovoj godini je tri milijarde maraka! Novca ima samo nije raspoređen. Zapravo, raspoređen je ali pacijent najmanju fajdu ima od toga. Ne možemo zaboraviti čovjeka, a pogotovo ne bolesnog, a da sve ne učinimo da on dobije zadravstvenu uslugu onakvu kakva treba, kakva je uobičajena u civiliziranom društvu. Dakle, nije novac kočnica u pružanju adekvatne zdravstvene zaštite, nego njegova loša raspodjela”, kazao je Omerović.

Poručio je da je u bh. zdravstvu potrebna jedna reorganizacija, modernizacija i informatizacija, ali prije svega, potrebna je posvećenost radu.

(StarMo)