Naslovnica Politika Stranka za BiH nakon slike Praljka među navijačima: Zahtijevamo hitnu reakciju!

Stranka za BiH nakon slike Praljka među navijačima: Zahtijevamo hitnu reakciju!

532

Mostar — Gradski savjet Stranke za BiH Grada Mostara smatra “potpuno neprihvatljivim da se među navijačima NK Zrinjski, na utakmici Zrinjski- Posušje, istakne pano-slika presuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka” – stoji u saopćenju za jacnost iz ove stranke.

Dalje se dodaje, kako su o ovoj stranci “mišljenja smo ovakvi postupci, veličanja presuđenih zločinaca, povećavaju nemir i nesigurnost građana grada Mostara i samo doprinose retrogradnim snagama koje imaju za cilj razbijanja Bosne i Hercegovine”.

– Zahtijevamo hitnu reakciju Gradonačelnika Mostara, Gradskog vijeća Grada Mostar, NK Zrinjski i Nogometnog saveza BiH, da ovakvu praksu prekinu i sankcioniraju vinovnike ovakvih događaja. Hitno tražimo i da odgovorni učine dodatne napore u sprječavanju ovakvih i sličnih radnji koji mogu dovesti do nemilih događaja, prvenstveno među skupinama navijača, a i samih građana grada Mostara.

Vrijeme za suočavanje sa ovim problemom je odavno prošlo i oni koji odlučuju bi to itekako trebali znati – stoji u saopćenju za javnost iz Gradskog savjeta Stranke za BiH Grada Mostara.

(StarMo)