Naslovnica BiH Stolac: Izgrađen praking kod nekropole Radimlja

Stolac: Izgrađen praking kod nekropole Radimlja

129

Stolac — Proteklih dana završena je izgradnja parkinga kod nekropole Radimlja, koja je realiziran u sklopu projekta Općine Stolac, a finansijski radove podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Iz Javne ustanove za promociju turizma i zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Radimlja Stolac kazali su kako već neko vrijeme u planu imaju sređivanje parkinga i kako im je drago što se napokon ukazala prilika da se navedeni radovi završe.

“Ovo je jedna od aktivnosti koja je odrađena s ciljem vanjskog uređenja interijera. U budućnosti ćemo nastaviti raditi kako na vanjskom, tako i na unutrašnjem uređenju objekta kako bi se gosti osjećali što ugodnije dok su u posjeti nekropoli stećaka”, saopćeno je iz JU Radimlja Stolac, prenosi Fena.

Projekat je financijski podržan s 25.000 maraka u sklopu druge faze radova obnove partera.

Ovo je još jedna u nizu pomoći i saradnje Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK prema općini Stolac, a osim pomoći u izgradnji parkinga, navedeno ministarstvo također je učestvovalo i u uređenju i otvaranju prvog turističkog informativnog centra u Stocu, navodi se u saopćenju.

(StarMo)