Naslovnica Život Stiže dvostruka pomoć iz Poljske

Stiže dvostruka pomoć iz Poljske

247
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Ambasada Republike Poljske zajedno sa komandom Poljskog vojnog kontingenta EUFOR u Sarajevu imaju zadovoljstvo informirati da će 18. maja 2020. godine sletjeti na sarajevski aerodom poljski avion s humanitarnom pomoći za BiH.

Ova donacija je inicjativa Predsjedsjednika Republike Poljske gospodina Andrzeja Dude. Pomoć obuhvata 50 hiljada zaštitnih maski, te 1.000 litara dezinfekcione tečnosti, saopšteno je iz Ambasade Poljske u BiH.

Na ceremoniji primopredaje humanitarne pomoći bit će prisutan Ambasador Republike Poljske u BiH gospodin Jaroslaw Lindenberg i komandant Poljskog vojnog kontingenta EUFOR u BiH pukovnik Arkadiusz Rożnowski. Ambasada je dobila informaciju da će biti prisutan također i ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić.

Ambasada želi također informirati da se krajem sedmice očekuje druga tranša pomoći – ovaj put od strane Vlade Republike Poljske. Bit će to 100.000 zaštitnih maski i 10.000 litara sredstva za dezinfekciju, koje će pristići kopnenim putem, stoji u saopštenju.

(StarMo)