Naslovnica BiH Stiže nam švedska princeza…

Stiže nam švedska princeza…

988

Sarajevo — Švedska princeza i prestolonasljednica Victoria, njen muž princ Daniel od Švedske, kao i potpredsjednica Vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabella Lövin danas će započeti trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Visoka delegacija iz Švedske danas će se susresti s predsjedavajućim Željkom Komšićem i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

U narednim danima učestvovat će u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine na konferenciji o klimi i inovacijama te će posjetiti projekte koje podržava Švedska – Muzičku akademiju u Sarajevu i Zanat u Konjicu, kao i Zemaljski muzej BiH u Sarajevu.

S gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva posjetit će planinu Trebević, a susrest će se sa švedsko-bosanskim poduzetnicima i razgovarati s korisnicima švedskih projekata iz svih krajeva zemlje.

Svrha posjete je da se ojačaju već dobri odnosi dvije zemlje, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH. Cilj je da se istakne veliki potencijal zemlje, a glavne teme posjete će biti klima i okoliš, inovacije i poduzetništvo te učešće mladih.

(StarMo)