Naslovnica Život Stiglo još jedno priznanje u Mostarski teatar mladih

Stiglo još jedno priznanje u Mostarski teatar mladih

677
Sead Đulić; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — U Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj na kraju godine iz Zagreba, iz Hrvatskog centra za dramski odgoj, stiglo je još jedno značajno priznanje.

Naime, umjetničkom rukovodiocu eMTeeM-a dodjeljena je Nagrada za trajan doprinos dramskom i kazališnom odgoju za suživot i suradnju putem drame i kazališta ostvaren višedecenijskim angažiranim stvaralačkim i pedagoškim radom u Mostarskom teatru mladih, pokretanjem festivala i edukacijskih programa, osnivanjem kazališta i udruga, te međunarodnim povezivanjem sa srodnim sa srodnim organizacijama u širem prostoru Jugoistočne Europe, saopšteno je iz MTM-a.

U obrazloženju, između ostalog još stoji: “Posebno značajan vid životnog i profesionalnog djelovanja Seada Đulića predstavlja njegov dosljedan umjetnički, pedagoški, kulturni i politički angažman na pomirbi i stvaranju novih osnova suživota u ratom tragično podijeljenom gradu Mostaru. Aktivnostima Mostarskog teatra mladih – predstavama, edukacijama i projektima – te osobnim javnim društvenim i kulturnim djelovanjem Sead Đulić već četvrt stoljeća neumorno obnavlja „mostove“ među različitim „obalama“ i razdijeljenim zajednicama vlastita gotovo razorenog zavičaja.

Opredjeljujući se za dramski i kazališni odgojni i stvaralački rad kao svoj životni poziv i izazov, posvećujući mu bez ostatka svu svoju kreativnu energiju i unoseći u nj duboko humanistička etička uvjerenja, Sead Đulić ostvario je rijetko cjelovit i dosljedan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u čitavom prostoru šire regije koju dijelimo.”

Povjerenstvo za nagrade i priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj, radilo je u sastavu Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Pule, Snježana Čubrilo, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja iz Zagreba te dr. sc. Vladimir Krušić, dramski pedagog iz Zagreba, razmotrilo je pristigle nominacije te donijelo odluke o dobitnicima nagrada i priznanja za 2020. godinu.

(StarMo)