Naslovnica Mostar Stigli zaštitni viziri za SKB Mostar

Stigli zaštitni viziri za SKB Mostar

571

Mostar — Preduzeće ‘MaCom’ iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a danas će ih biti isporučeno još 500.

Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilišta u Mostaru (SUM) koji su članice KMP.

U ovom projektu su direktno sudjelovale studentice FSRE koje su na praksi u poduzeću MaCom. Unapređenje i poboljšanje nulte verzije vizira je sugereirano direktno od lječnika SKB Mostar, javio je u četvrtak Ured za odnose s javnošću SUM-a.

“U vrlo kratkom vremenu razvijen je vizir proizvod koji je nužan za zaštitu lječnika. U vremenu od samo dva dana je proizvedena nulta verzija vizira, unapređena i zadovoljava osnovne funkcionalne zahtjeve”, navodi se u izjavi-

Ističe se da će u sljedećim danima biti isporučene i dodatne količine kojima će biti opskrbljene zdravstvene ustanove koje gravitiraju u SKB Mostar.

(StarMo)