Naslovnica Mostar Stigli laptopi u GV Mostar / Marić: Cilj nam je transparentnost

Stigli laptopi u GV Mostar / Marić: Cilj nam je transparentnost

281

Mostar — Gradsko vijeće (GV) Mostara dobilo je u četvrtak 36 laptopa i devet stolnih računara, kao donaciju misije OSCE-a u BiH.

U sali Gradske vijećnice u Mostaru, donaciju je čelnicima Gradskog vijeća i Grada Mostara uručila šefica misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec.

“Nama je jako drago što su se izbori u Mostaru prošle godine održali, što Grad Mostar ima novog gradonačelnika, novo Vijeće, novog predsjedavajućeg Vijeća, novu energiju. I ovom smo jednom malom, ali nadamo se značajnom donacijom, htjeli dati podršku”, kazala je uz ostalo, uručujući donaciju, šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Kathleen Kavalec.

U svoje lično, te u ime Gradskog vijeća, na donaciji se zahvalio predsjednik mostarskog Parlamenta, Salem Marić.

“Jedno veliko hvala što ste prepoznali ovo, a ovo su i vijećnici na samom početku svog mandata rekli kao jedan od nedostataka. Osim ovog projekta, kojeg smo uspješno završili i dobili ovu donaciju, mi ćemo u narednom periodu riješiti i tehničke uslove za bolji pregled naših sjednica u ovoj sali, u kojoj se trenutno nalazimo.

Na putu smo da i to riješimo. Cilj nam je otvorenost, transparentnost u potpunosti Gradskog vijeća, kao što smo dosad radili da nastavimo uz ove tehničke preduslove, puno bolje i transparentije”, rekao je uz ostalo predsjednik GV-a Mostar, Salem Marić.

Misiji OSCE-a na donaciji u laptopima i računarima zahvalio se i gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

“Ovo je jedna mala puzla u onome što radimo zadnjih par mjeseci, a to je pokušaj digitalne transformacije Grada Mostara. Drago mi je da i kroz Vijeće pratimo taj trend. Mislim da će ovo stvrno poboljšati uslove rada Gradskih vijećnika”, izjavio je uz ostalo gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

Novinarima je saopšteno da je 36 laptopa namijenjeno za 35 vijećnika i za sekretara Gradskog vijeća, dok je 9 stolnih računara namijenjeno stručnim službama Vijeća.

Prijemu donacije prisustvovali su i potpredsjednici Gradskog vijeća Mostara, Ivan Zelenika, te Velibor Milivojević.

(StarMo)