Naslovnica Region Stigle mu otvorene prijetnje smrću nakon iznesenih stavova o Mladiću

Stigle mu otvorene prijetnje smrću nakon iznesenih stavova o Mladiću

136
Balša Božović

Beograd — Predsjednik Izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije Balša Božović je, nakon televizijskog duela sa advokatom Ratka Mladića, Brankom Lukićem, dobio na stotine uvredljivih poruka, među njima i desetine direktnih prijetnji smrću, saopštila je ova organizacija.

„Posebno zabrinjava činjenica da su neke od njih upućene na njegov privatni broj telefona. Među pretnjama smrću se nalaze i fotografije osoba sa vatrenim oružjem“, navodi se u saopštenju.

Navodi se da je nakon što je Regionalna akademija za razvoj demokratije, kao jedna od partnerskih organizacija i suorganizatora, pozvala građane i građanke da obilježe Međunarodni dan borbe protiv fašizma uklanjajući mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, na njenu adresu i naloge na društvenim mrežama stiglo više stotina otvorenih prijetnji smrću, uvreda, poziva na linč i prijetnji iseljavanjem iz zemlje.

Regionalna akademija za razvoj demokratije pozvala je nadležne organe da hitno reaguju, otkriju i sankcionišu počinioce.

(StarMo)