Naslovnica Mostar Stigla “finansijska potpora” za HNK iz Hrvatske

Stigla “finansijska potpora” za HNK iz Hrvatske

320
Milas i Vukoja

Mostar — Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, posjetio je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i s ravnateljem Ivanom Vukojom potpisao “Ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa i projekta koje će HNK Mostar realizirati u idućoj godini” – javili su iz ove teatarske kuće.

Izraženo je, tvrdi se, “obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i potporom koju Republika Hrvatska kontinuirano pruža krovnoj kazališnoj i kulturnoj instituciji Hrvata u BiH”.

Prigodom potpisivanja ugovora i obilaska kazališta ravnatelj Vukoja državnog je tajnika informirao o projektima vezanim za nastavak izgradnje kazališne zgrade te repertoaru i brojnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu.

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je “zadovoljstvo posjetom i onim što je čuo o radu HNK Mostar”.

– Drago mi je da sam danas posjetio HNK Mostar i upoznao se s iznimnim rezultatima koje postiže ova kazališna kuća. Vlada Republike Hrvatske ovim ugovorom nastavlja pružati financijsku potporu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru jer ga smatram institucijom od nacionalnog i strateškog značaja za Hrvate u BiH, naglasio je Milas dodavši kako se “nada da će uskoro biti nastavljeni i radovi na dovršetku izgradnje zgrade HNK Mostar”.

U zvaničnom saopštenju za javnost HNK nije naveden iznos “finansijske potpore”, koji bi trebao biti uplaćan ovom mostarskom kazalištu, a na osnovu potpisanog ugovora.

(StarMo)