Naslovnica Mostarski izbori 2020 “Stav” objavio specijalno izdanje o Mostaru

“Stav” objavio specijalno izdanje o Mostaru

255

Sarajevo/Mostar — Specijalno izdanje sedmičnika Stav pod naslovom “Sve za Mostar” u cijelosti je posvećeno Mostaru.

Sedmičnik Stav okupio je mostarsku društvenu elitu, onu političku, vjersku, privrednu, sportsku i kulturnu, koja iz raznih aspekata rasvjetljuje i sadašnjost i prošlost grada na Neretvi – saopćeno je iz Redakcije sedmičnika Stav.

Za Stav pišu i govore kandidati na listama, uvaženi književnici, izdavači, intelektualci, privrednici, doktori nauka, sociolozi, sportaši, doktori medicine, muftije, imami, zlatni ljiljani, kulturni radnici, publicisti, dijaspora… Svi su Mostarci, rođenjem ili mjestom života, i svi se slažu u jednom: da su predstojeći izbori sudbinski bitni za Mostar i da je ključno u što većem broju izaći na izbore 20. decembra.

– U ime boljeg Mostara, evropskog Mostara, onog Mostara koji će nadići podjele i prestati biti grad slučaj, u ime ljubavi prema gradu koji je stoljećima bio urbano, multikulturalno, multikonfesionalno i administrativno središte Hercegovine.

Specijalno izdanje Stava s jedne je strane budničarski apel Mostarcima, s druge strane pokazuje da Mostar ima svoje istinske zaljubljenike koji su spremni nadići svoje razlike u ime grada koji vole, a s treće strane, ovo specijalno izdanje pretendira da ukaže na urbana ishodišta hercegovačkog bisera na Neretvi, te je veliki dio broja posvećen i kulturnoj historiji Mostara – navode iz Redakcije tog časopisa.

(StarMo)