Naslovnica Život Stari majstori: Za tri dana hit broj 1

Stari majstori: Za tri dana hit broj 1

375
Screenshot: YouTube

London — Najnoviji singl Rolling Stonesa ‘Living in a Ghost Town’ (Živjeti u gradu duhova) objavljen u četvrtak, postao je himna većine Amerikanaca u vrijeme borbe protiv koronavirusa i hit broj jedan u više od 20 država.

“Mislio sam da će ta pjesma apokaliptičnog naslova odjeknuti u vremenima u kojima živimo”, rekao je Mick Jagger, frontmen grupe za Apple Music, dodvši da je napisana još prošle godine, ali da je dio teksta prilagodio aktuelnoj situacijii.

“Keith Richards i ja smo dijelom izmijenili pjesmu”, kazao je Jagger u povodu izlaska novog singla izdanog nakon višegodišnje pauze. Prvi je to originalni materijal slavne grupe nakon ‘Doom and Gloom’ i ‘One more shot’, prenose bh. mediji.

‘Living in a Ghost Town’ je lamentiranje nad načinom života koji određuju ograničenja, a stihovi se odnose na one koji su prisiljeni i na izolaciju i na fizičku distancu širom svijeta.

Jagger je kazao da je dio nove pjesme završen u izolaciji, ali pritom ističe da ipak ne postoji zamjena za vrijeme koje članovi benda provode zajedno.

Dodao je da je teško kazati i procijeniti kad bi grupa mogla nastaviti svjetsku turneju, odgođenu zbog pandemije.

(StarMo)