Naslovnica BiH Starac bio zaražen koronavirusom

Starac bio zaražen koronavirusom

345
Tešanj; foto: Fena - ilustracija

Zenica/Tešanj — Osamdesetdvogodišnji starac iz tešanjskog naselja Bukva, koji je preminuo usljed moždanog udara, zvanično je i prva preminula osoba u Zeničko-dobojskom kantonu koja je bila zaražena koronavirusom, potvrdio je za Fenu Amir Dujsić, direktor Doma zdravlja u Tešnju.

– Muškarac je preminuo u svom domu, usljed moždanog udara, ali je imao i maligno oboljenje. On se nije se javljao u zdravstvenu ustanovu zbog infekcije Covid-19, ali je nakon smrti, u subotu, uzet nalaz i na koronavirus. Testiran je na koronavirus jer je taj dan sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu stigao pozitivan nalaz na koronavirus za njegovog sina – ističe Dujsić.

Tešanj je trenutno najveće žarište koronavirusa u Bosni i Hercegovini, u kojem je ukupno registrirano 103 zaraženih, od kojih su neki već izliječeni, ali je 40-ak osoba, koje su zaražene iz klastera iz preduzeća Koža-komerc, odbilo hospitalizaciju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U tom gradu sutra će biti održana i sjednica Kriznog štaba civilne zaštite, na kojoj će biti donesena odluka na koji način da se te osobe smjeste u zdravstvenu ustanovu te da se izoliraju i onemoguće da prenose virus u zajednici, prenijeli su bh. portali.

(StarMo)