Naslovnica BiH Stanje na putevima: U Hercegovini upozorenje na jak vjetar

Stanje na putevima: U Hercegovini upozorenje na jak vjetar

188
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolovozu, a poledica je moguća i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

U Hercegovini upozoravamo na mjestimično jak vjetar, koji na dionicama sa snijegom formira manje sniježne nanose. Izdvajamo puteve: Posušje-Tomislavgrad-Šuica-Kupres-Bugojno, Livno-Šuica, Tomislavgrad-Kolo-Studena vrila, Priluka-Glamoč-Mlinište i Jablanica-Posušje (preko Blidinja). Na ovim dionicama za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Jak vjetar nanosi snijeg na kolovoz i na području Romanije, a na ovom području trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila. Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopšteno je u utorak iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.


Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(StarMo)