Naslovnica Život Stanje na putevima: Na području Čapljine…

Stanje na putevima: Na području Čapljine…

317

Sarajevo — Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na dionici magistralnog puta Bosanski Brod–Derventa u mjestu Sijekovac, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Kolovoz je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na širem području Čapljine, upozorava se na povremene jake udare vjetra. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno, saopšteno je jutros iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka (tunel Skela i kod mjesta Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(StarMo)