Naslovnica BiH Stanje na putevima: Evo gdje trebate pripaziti

Stanje na putevima: Evo gdje trebate pripaziti

267
foto: ilustracija

Mostar — Na glavnim putnim pravcima saobraćaj teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, javili su jutros iz Operativnog centra civilne zaštite i vatrogastva HNK-a, pozivajući se na Auto moto savez u BiH.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama puteva uz riječne tokove i u kotlinama.

Na dionicama puteva gdje su u toku radovi saobraćaj se odvija sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica, u tunelu Jasen, putnički automobili saobraćaju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 tona (osim autobuskog saobraćaja) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava, na dionici M-17 Jablanica – Konjic, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, u vremenu od 23:00 do 05:00 sati.

Upozorava se vozače na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje – Trebinje (skretanje za Ravno) obustavljen je saobraćaj u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Stolac – Berkovići – Krivača – Bileća – Trebinje.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na putevima M-17 Mostar – Jablanica (most Begića i Begovića), Buna – Tasovčići i Tarčin – Konjic.

Zbog radova na putu R-425a Tromeđa – Zvirovići, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se saobraćaj putničkih automobila obustavlja povremeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata.

Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnog prelaza Hum.

Na graničnom prelazu Metaljka (Čajniče – Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07:00 do 19:00 sati.

(StarMo)