Naslovnica BiH Stanivuković preuzeo Banja Luku: Ništa više neće biti isto!

Stanivuković preuzeo Banja Luku: Ništa više neće biti isto!

151
Draško Stanivuković; foto: arhiva - ilustracija

Banja Luka — Draško Stanivuković iz PDP-a danas je i zvanično preuzeo funkciju gradonačelnika Banjaluke od svog prethodnika Igora Radojičića iz SNSD-a. Ujedno je najavio je i svoje prve korake.

“Moja prva poruka Banjalučanima da više ništa isto biti neće. To je princip na kojem će svi ovi ljudi zajedno sa mnom funkcionisati i raditi, to je princip i postulat od kojeg nikad odustati neću, dok god vršim funkciju gradonačelnika Banjaluke. Činjenica je jasna, 22 godine se čeka ovaj trenutak, 22 godine Banjalučani a usuđujem se reći i svi građani Republike Srpske sanjaju ovaj trenutak i mole se za njega. Došao je trenutak da je san postao realnost. Zvanično sa ovim danom svakim danom ćemo sprovoditi odluke koje će sistemski mijenjati ovaj grad. 22 godine vrata Gradske uprave su bila otvorena samo za jedne ljude, za drugu veliku većinu zatvorena, zatvorena za pravdu, za naše istine, za sve važne procese”, kazao je Stanivuković.

Kako je kazao, od danas, zvanično, ta vrata su otvorena – prenosi N1.

“Otvorena vrata Gradske uprave znače da se moraju otvoriti ladice koje su 22 godine bile zatvorene. Ovo je formalno prvi radni dan, ali suštinsko već 30 dana moj tim posvećeno radi. Pripremili smo određene odluke koje ćemo danas, sutra, donositi. Nova sistematizacija u Gradskoj upravi podrazumijevat će manji broj odjeljenja, manji broj načelnika, manji broj službenih auta, manji broj savjetnika. Na bazi već sada napravljenih ušteda, 50.000 maraka mjesečno puta 12 mjeseci puta četiri godine. Za četiri godine to je skoro 2,5 miliona KM samo na sistematizaciji. Ovdje su spremne i odluke o transparentnom trošenju, svaki račun mora biti prikazan. Novi je i pravilnik o korištenju službenih automobila. Dvije trećine automobila nisu parkirani na svom parkingu. Tim za reviziju je spreman. Bit će to jedan dugotrajan proces, ispitivat ćemo sve što se može”, kazao je.

(StarMo)