Naslovnica Izdvojeno Stanivuković: Jačati veze sa Beogradom

Stanivuković: Jačati veze sa Beogradom

321
Draško Stanivuković

Banja Luka — Bastavak saradnje i jačanja ”bratskih i prijateljskih veza” sa Beogradom i Srbijom imperativ za svakog gradonačelnika Banje Luke – izjavio je Draško Stanivuković za Tanjug.

– Zainteresovani smo da preuzmemo pozitivne prakse iz Beograda u rješavanju problema vrtića, brojnih infrastrukturnih i komunalnih problema… Ako naši odnosi mogu da se poboljšaju, a uvijek može bolje, činićemo sve napore u tom pravcu – poručuje Stanivuković.

Poruke Dodika o teškoćama sa kojima će se suočiti novoizabrani gradonačelnik, budući da u gradskom parlamentu većinu ima Dodikova SNSD, Stanivuković je, kako navodi, “razumio kao prijetnje i neodgovorno ponašanje, te podsjetio da član Predsedništva BiH nema nikakve ingerencije na teritoriji Banje Luke”.

Smatra da takve prijetnje dodatno otežavaju narodu koji je, kaže, godinama opterećen ekonomskim i socijalnim problemima, trenutno i zdravstvenim, i koji još nosi ožiljke iz posljednjeg rata.

Na Dodikove poruke, Stanivuković je, kaže, odgovorio “pomirljivo” i “otvorio vrata saradnje” prijedlogom da načelnici i direktori preduzeća u Banjoj Luci, koji su dobro radili svoj posao, poslije sprovedene revizije, ostanu na funkcijama.

 

(StarMo)