Naslovnica BiH Stanivuković: Iza većine nelegalnih radnji u gradu, stoji porodica Dodik

Stanivuković: Iza većine nelegalnih radnji u gradu, stoji porodica Dodik

408
Draško Stanivuković

Banja Luka — Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković objavio je treći izvještaj „Tima za reviziju” prema kojem je u preduzeću Akvana koje je u vlasništvu grada, a koje duguje više od 10 miliona maraka, utvrđeno da je nestao i ekspres restoran, te da je većina nabavki za ovo preduzeće “bilo fiktivno i u dogovoru između povezanih lica”, kako navodi Stanivuković.

VD direktor Akvane Velibor Vukajlović naglasio je da su urađene vanredne kontrole i popisi te da su utvrđeni majnci inventara i osnovnoh sretstava, te je zbog toga smijenjen izvršni direktor za ekonomske poslove.

Izvještajem je utvrdeno da su se malverzacije dešavale i kada je u pitanju renoviranje krova na Banskom dvoru koji je koštao 600 hiljada maraka, a krov je kako kaže Stanivuković, krpljen i lijepljen.

Prethodni bakarni krov u vrijednosti od 103 hiljade maraka nestao je. Stanivuković je rekao da će oko ugostiteljskog objekta „Kajak” za koji je utvrđeno da je bez građevinske dozvole izgrađen na mjestu gdje je trebala biti zelena površina, u četvrtak biti postavljena žuta traka. On je kazao da iza većine nelegalnih radnji u gradu, stoji porodica Dodik.

„Kada smo krenuli da hvatamo nelegalne bliborde, uhvatili smo Dodikovog sestrića. Kada smo krenuli da hvatamo nelegalne objekte, ugostiteljske objekte bespravno izgrađene, uhvatili smo Dodikovog kuma. Kada smo krenuli da češljamo neosnovane tendere, mnogo skupe, uhvatili smo njegovog sina. Dakle svim izvještajima je zajednička porodica Dodik”, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

 

(StarMo)