Naslovnica BiH Stanivuković će u policiju na saslušanje “kao na plažu”…

Stanivuković će u policiju na saslušanje “kao na plažu”…

83
Draško Stanivuković

Banja Luka — Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kazao je kako je cilj njegovog današnjeg saslušanja da se “zastraše građani kako se ne bi bunili i izlazili na proteste”. Istakao je kako je u policijsku stanicu otišao kao da “ide na plažu” – prenosi N1.

– Ovo više nije napad na Draška, ovo je napad na instituciju gradonačelnika i građane Banjaluke. Oni mene ne mogu da zastraše. Ovdje nije cilj da se zastraši gradonačelnik već građani. Ako izađu na proteste da misle hoće li dobiti krivičnu ili prekršajnu prijavu, a imaju pregršt problema. Ovdje je cilj da se narod uplaši i preduhitri svaki revolt, bunt i protest građana, rekao je Stanivuković.

Podsjetio je kako je gradonačelnik Doboja 24. decembra pozivao ljude na proteste zbog ponavaljanja izbora u tom gradu, predvodio ih i nosio megafona. Naglasio je kako je na protestima bilo 1.500 ljudi, ali da gradonačelnik nije dobio krivičnu prijavu niti je saslušan.

– Ovdje je selektivna pravda koja je nepravda. Imamo hiljade primjera. Sjetite se kako je SNSD otvorio prvi dan kampanje u Banjaluci. Zašto je gradonačelnik odgovoran? Što su ljudi došli ispred Palate? Ovo je politički obračun. MUP je postao oružje u rukama jedne političke stranke da se obračunava s nekim. Ovo je ko zna koji u nizu napada na Banja Luku. Ovdje nisam pozvan ja, već gradonačelnik, rekao je Stanivuković.

(StarMo)