Naslovnica BiH Stanivuković: Banja Luka “otvorena za sve”…

Stanivuković: Banja Luka “otvorena za sve”…

365
Draško Stanivuković

Sarajevo — Novi gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je za N1 da “u ovom gradu ima mjesta za sve koji taj grad vole i osjećaju nostalgiju za njim”.

Na pitanje da li njegova poruka znači i protjeranim Bošnjacima i Hrvatima da se trebaju vratiti u grad na Vrbasu, gost Pressing i novi gradonačelnik Banja Luke je kazao da “mjesta ima za svakog čovjeka i da Banjaluka pripada svakom čovjeku”.

– U Banja Luci ima mjesta za svakog čovjeka, svako ko voli Banja Luku i ko ima nostalgiju, ko je davno otišao ili planira da ode, moj poziv je da ostane. Ja ne želim da politika bude pitanje života. Politika treba da bude utakmica u kojoj razmjenjujete stavove i ideje. Kod nas je to svedeno na pitanje života. Moj poziv je da je Banja Luka otvoren grad. Ne bih da svrstavam ljude u košnice, poručio je Stanivuković .

Potom je dodao da ljude dijeli “samo na poštene i nepoštene”.

– Svakom čovjeku, nemojte da dijelimo, ako je otišao Rumun iz Banja Luke, ja ga pozivam. Banja Luka pripada svakom čovjeku, grad u kojem je 90 posto živi srpski narod, ali gdje su svi dobrodošli, kazao je Stanivuković za N1.

(StarMo)