Naslovnica Mostar Stambeno-poslovni kompleks, umjesto ruševnog hotela

Stambeno-poslovni kompleks, umjesto ruševnog hotela

1056
radovi na demoliciji hotela

Mostar — Zdanje Samačkog hotela u Mostaru, poznatije i kao “Energoinvestov hotel” uskoro bi trebao zamijeniti stambeno-poslovnog kompleks.

Radovi na demoliciji postojećeg ruševnog objekta, koji je više puta i gorio, već su započeli.

Zgradu je još prije tri godine kupilo preduzeće ‘Babić’ iz Jablanice, međutim, zbog administrativnih prepreka nije bilo moguće upisati vlasništvo nad nekretninom – piše faktor.ba.

Babić je, naime, Agenciji za privatizaciju HNK-a uplatio 600.000 KM, ali se zbog “greške” načinjene u Zemljišnoknjižnom uredu Mostar, procedura upisa nije mogla okončati. Kompaniji Babić je, tako, načinjena šteta zbog silnih peripetija i zavrzlama nakon sudskih sporova između Aluminija d.d. i Aluminija d.o.o., te “svojevrsne zabilježbe od Elektroprivrede HZHB”.

Zgrada Samačkog hotela se prostire na 2.328 kvadratnih metara, a, uz izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa, kupac ima obavezu izgraditi i Javnu garažu, koja će biti rješenje za ionako gust saobraćaj u mirovanju, u ovom dijelu grada.

Salem Bubalo, direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, kazao je da su u Zavodu “uradili Regulacioni plan o izgradnji novog objekta, i njegovog pretvaranja u stambeno–poslovni blok, s djelom samogaražiranja”.

(StarMo)