Naslovnica Sport Staklorad: Pripreme za Ligu prvaka u završnoj fazi

Staklorad: Pripreme za Ligu prvaka u završnoj fazi

295

Mostar — Pripreme Futsal kluba Mostar SG Staklorad za nastup u Ligi prvaka ulaze u završnu fazu. Stručni štab uradio je odličan posao tokom posljednjih mjeseci, pa su i očekivanja pred nastup među evropskom elitom velika.

Najboljem se nada i Daniel Marinho De Souza. “Pred nama su tri dobre i tri teške utakmice. Najjača i najteža utakmica bit će ona protiv Sportinga. Već drugog dana nas čeka utakmica protiv domaćeg Doboveca. Oni imaju dosta igrača iz reprezentacije Slovenije. Jaki su i bit će teško. Nakon dana pauze slijedi Ekonomac. Oni su školovani, igraju zajedno već četiri pet godina i neće biti lako. Vjerujem u ovu ekipu. Treniramo i radimo da bi sve bilo dobro”, kazao je De Souza, saopštili su iz kluba.

Prije polaska u Sloveniju, Mostar SG Staklorad domaćin je Belom Anđelu na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH u kojoj brani titulu.

“Uvijek je najteža utakmica prva u sezoni. Imamo problema. Mi ćemo igrati kako znamo da pobijedimo i sa pobjedom da putujemo u Sloveniju”, dodao je De Souza.

Pobjedu na otvaranju nove sezone očekuje i kapiten Marijo Aladžić. Velika su i očekivanja od Lige prvaka.

“Nadamo se da ćemo u Sloveniju putovati sa pobjedom. Tamo nas očekuju tri zahtjevne utakmice. Igramo protiv evropskog prvaka i domaćina. Tri ekipe prolaze i mi svakako očekujemo plasman dalje”, rekao je Aladžić.

(StarMo)