Naslovnica Život Štab CZ ZHK odbacuje informacije o “lažiranju priopćenja”

Štab CZ ZHK odbacuje informacije o “lažiranju priopćenja”

356
foto: CZ ZHK/Jabuka.tv - ilustracija

Široki Brijeg — U utorak kasno uveče reagovanjem se oglasio Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

U reagovanju stoji kako se iste večeri u jednom mediju pojavila informacija o “lažiranju priopćenja”, koje svakodnevno obavljuje Štab civilne zaštite ZHK.

“Takve zlonamjerne optužbe u potpunosti odbacujemo. Navedeni prekršaj o kojem je izvjestila PU Ljubuški dogodio se 17. aprila na području Ljubuškog. PU Ljubuški je zaprimila prijavu o osobi koja je prekršila mjeru policijskog sata.

Prekršajnom obradom je utvrđeno kako se prijavljena osoba kretala putničkim automobilom u 21.50 sati navedenog dana, iako za to nije imala važeću dozvolu. Nad prijavljenom osobom je izvršena prekršajna obrada o čemu je i izvjestila PU Ljubuški”, navodi se u saopštenju.

U protekla 24 sata nije se zabilježeno nijedno kršenje mjere policijskog sata, ali je izvršena obrada za događaj od 17. aprila, navedeno je.

“O svim bitnim događajima nastojimo pravovremeno informirati javnost i to ćemo nastaviti činiti i ubuduće”, stoji, uz ostalo u saopštenju Štaba CZ ZHK-a, te podsjećaju da je na snazi policijski sat u trajanju do 20 do 5 sati.

(StarMo)