Naslovnica Mostar Štab CZ Mostara o izdavanju potvrda za kretanje

Štab CZ Mostara o izdavanju potvrda za kretanje

829
foto: ilustracija

Mostar — Krizni štab HNK donio je Odluku o zabrani kretanja između gradova i općina unutar HNK. Ipak, kretanje je omogućeno uz važeću propusnicu/potvrdu, saopštio je Štab civilne zaštite Grada Mostara.

Potvrda mora biti ovjerena i potpisana od strane odgovorne osobe/poslodavca i kao takva vrijedi kod Naredbe zabrane kretanja građana i napuštanja mjesta prebivališta na području Hercegovačko–neretvanskog kantona.

Kopiju Potvrde ovjerene i potpisane od strane odgovorne osobe odnosno poslodavca potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi.

Ova potvrda odnosi se za pravne i privredne subjekte, navode iz CZ Grada Mostara.

Svi oni koji se iz privatnih razloga moraju kretati van mjesta prebivališta, van Grada Mostara, potvrdu izdaje Štab civilne zaštite Grada Mostara.

Za poljoprivrednike i proizvođače kojima je potrebna propusnica na duži vremenski period izdat će se na razdoblje od 30 dana uz dostavu na uvid dokumentacije o OPG-u.

Zahtjev za izdavanje Potvrde dostavlja se isključivo putem pošte na adresu Grad Mostar, Adema Buća 19 ili elektronskim putem na adresu: grad.protokol@mostar.ba i grad.prijemzahtjeva@mostar.ba.

Zahtjev mora biti jasno obrazložen i s naznačenim kontaktom podnosioca zahtjeva, brojem telefona ili mobitela.

Izdavanje Potvrda vršit će se svakim radnim danom, a svi podnosioci čiji zahtjev bude pozitivno riješen bit će obaviješteni o mjestu i vremenu preuzimanja Potvrde.

U rješavanju zahtjeva, Štab civilne zaštite Grada Mostara postupat će u skladu sa Naredbom Štaba civilne zaštite HNK, a kojom je naloženo da se potvrde izdaju samo u najnužnijim slučajevima.

Obrazac zahtjeva u vidu popunjene potvrde o kretanju može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara mostar.ba ili na aplikaciji Grad Mostar, saopštio je Štab civilne zaštite Grada Mostara.

(StarMo)