Naslovnica Mostar Štab CZ Mostar: Produžite izolaciju

Štab CZ Mostar: Produžite izolaciju

577

Mostar — Štab civilne zaštite Grada Mostara na vanrednoj telefonskoj sjednici održanoj u petak objavio je nekoliko preporuka građanima u vezi sa naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa.

“Preporučuje se svim ukućanima koji su u porodici imali zaraženog, a bili u samoizolaciji 14 dana, da izolaciju produže za dodatni period od 14 dana.

Preporučuje se svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim firmama da, gdje je god moguće, rad organiziraju sa minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti jedna osoba u uredu).

Preporuka svim pravnim i fizičkim osobama koje nisu obavezne i nisu uključene u rad u uslovima proglašenja nepogode da ograniče međugradsko i međumjesno kretanje osim u nužnim slučajevima.

Preporučuje se vlasnicima prevozničkih firmi kao i privatnim prevoznicima da svoj rad, a koji je u ovoj situaciji zbog snabdijevanja potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji, omoguće da odmah ne idu u krug familije, nego da borave u samoizolaciji.

Preporučuje se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama koje su neophodne za njihov rad i funkcioniranje.

Ove preporuke stupaju na snagu danom donošenja”, stoji u saopštenju Štaba CZ Mostar, kojeg potpisuje komandant Štaba, Ljubo Bešlić.

(StarMo)