Naslovnica Mostar Štab CZ Mostar: Pojačano vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata

Štab CZ Mostar: Pojačano vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata

239

Mostar — Na sjednici Štaba civilne zaštite Grada Mostara održanoj u ponedjeljak pod predsjedavanjem gradonačelnika Ljube Bešlića prezentiran je Izvještaj o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa, a koji je nakon rasprave jednoglasno usvojen.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situaciji naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Grada Mostara.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i kontrolu rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Štab apelira na građane Mostara da se ne okupljaju u velim grupama, da drže fizičku distancu, koriste zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prevozu, poštuju uputstva u vezi sa higijenom ruku i dezinfekciju, te da u svakoj prilici, kako kažu, postupaju savjesno i primjereno okolnostima.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputstava je važno jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svako mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana”, ističu iz Štaba.

Službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile su aktivne tokom cijelog trajanja krize koronavirusa te će također i dalje svakodnevno nastaviti pratiti epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, navodi se u saopštenju.

(StarMo)