Naslovnica Mostar Štab CZ Mostar naredio uklanjanje stolova i stolica

Štab CZ Mostar naredio uklanjanje stolova i stolica

583
foto arhiva

Mostar — Štab Civilne zaštite Grada Mostara donio je naredbu kojom se naređuje Higijensko-epidemiološkim službama Domova zdravlja da u saradnji sa komunalnim preduzećima („Komos“ d.d.-u stečaju, JP„Parkovi“ p.o. i „Komunalno“ d.o.o.), HP Investing d.o.o. i Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Grada Mostara izvrše dezinfekcije gradskih ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i ostalih popločanih i asfaltiranih površina na području Grada Mostara.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave Mostara, potrebna sredstva za dezinfekciju preuzet će Higijensko-epidemiološke službe Domova zdravlja iz firmi Hercegovinavino d.o.o. Mostar, Sjemenarna Mostar i „Eurosan“ d.o.o.

“Naređuje se svim vlasnicima ugostiteljskih objekata da sa javnih površina uklone stolove i stolice kako bi se mogla uspješno izvršiti dezinfekcija. Dezinfekciju navedenih površina potrebno je uraditi po procedurama i nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Domova Zdravlja”, stoji u naredbi.

Za provođenje ove naredbe odgovorni su rukovodioci navedenih pravnih lica, i svoje izvještaje trebaju dostaviti članici Štaba CZ Grada Mostara načelnici Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove, a koja će potpuni izvještaj podnijeti Štabu CZ Mostar.

(StarMo)