Naslovnica Mostar Štab CZ HNK: Zabrana posjeta i izlazaka migranata

Štab CZ HNK: Zabrana posjeta i izlazaka migranata

209

Mostar — Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona donio je u srijedu, 25. marta, nove naredbe u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa.

Tako je naređena obustava posjeta i izlazaka svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Zabranjuje se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona”, navodi se u naređenju, koje je u srijedu proslijeđeno medijima.

Naređeno je i domovima zdravlja u HN kantonu da organiziraju pružanje hitnih stomatoloških usluga građanima.

Izdata je i naredba štabovima civilne zaštite u gradovima i općinama HNK da odmah organiziraju mobilne timove matičnih ureda i odmah javno objave njihove kontakte kako bi, po pozivima osoba starijih od 65 godina života kojima je onemogućeno kretanje, išli na kućne adrese i izdavali potrebne punomoći.

“Naredba se izdaje u svrhu omogućavanja starijim osobama da mogu opunomoćiti mlađe članove porodice za rješavanje svakodnevnih životnih potreba”, kao što su podizanje novca s banke, podizanje penzije, te preuzimanje poštanskih paketa, saopćeno je iz Štaba CZ HNK-a.

(StarMo)