Naslovnica Mostar Štab CZ HNK: Preminuo je 57-godišnji bolesnik iz Mostara

Štab CZ HNK: Preminuo je 57-godišnji bolesnik iz Mostara

702
foto: ilustracija

Mostar — U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na COVID-19 testirano je 226 uzoraka od čega je, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih ukupno 5 i to: 2 iz Mostara i 3 iz Čitluka.

To je u nedjelju popodne saopšteno iz Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U saopštenju se dodaje da su kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali u protekla 24 sata 11 rješenja, što je ukupno 2654.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK u protekla 24 sata nije bilo prekršilaca samoizolacije i izolacije, dok su dva prekršioca zabrane kretanja.

U COVID-19 bolnici SKB Mostar se trenutno liječi 21 bolesnik. Od toga, 5 bolesnika je na respiratoru i ozbiljno teškog kliničkog stanja. Njih 12 je na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na liječenje u izolatorij, te jedan na kućno liječenje.

Prema informaciji iz Doma zdravlja Mostar, tokom sinoćnjih sati, u 57-oj godini života, preminuo je jedan bolesnik iz Mostara, stoji u saopštenju Štaba civilne zaštite HNK-a.

Podsjećanja radi, StarMo portal je jutro objavio saznanja da je jedan mostarski stomatolog umro od posljedica zaraze koronavirusom. Nešto kasnije, Dom zdravlja Mostar saopštio je da je umro prim. dr. V.M., rođen 1963. godine.

“Pokojnom kolegi je potvrđen koronavirus 15. 04., a on je preminuo sinoć u svome domu. Također, želimo da Vas obavijestimo kako pokojni kolega nije radio u Domu zdravlja Mostar od 18. 3. 2020., odnosno, od kako je uprava ove Ustanove reorganizirala poslove zbog pandemije COVID-19 bolesti”, javio je prijepodne mostarski Dom zdravlja.

(StarMo)