Naslovnica Mostar Štab CZ HNK: Nema više press-konferencija

Štab CZ HNK: Nema više press-konferencija

674

Mostar — Na današnjoj, redovnoj koordinaciji Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti uvođenja ograničenja kretanja između općina i gradova u HNK.

Takođe, zaključeno je kako će Štab hitno, od općinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provođenjem donesenih naredbi i mjera u vezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja naredbi na terenu, saopšteno je na zvaničnoj internet-stranici Vlade HNK-a.

“S obzirom na usložnjenu epidemiološku situaciju, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, potrebno preći na novi način rada koordinacijskog organa i Štaba. Na tom tragu, a u cilju odgovornog ponašanja i zaštite svih učesnika redovnih konferencija za novinare, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drugačiji model komunikacije s javnošću.

Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopštenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komunikacije”, navodi se u saopštenju.

(StarMo)