Naslovnica BiH Šta se događa? Čubrilović najavio “odsustvo” sa čela Parlamenta RS!?

Šta se događa? Čubrilović najavio “odsustvo” sa čela Parlamenta RS!?

109
Nedeljko Čubrilović

Banja Luka — Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je svoje odsustvo i odredio ko će, dok njega nema obavljati, funkciju prvog čovjeka najvišeg zakonodavnog organa u Republici Srpskoj.

Kako saznaje bijeljinska televizija BN, Čubrilović je ovo saopštio najbližim saradnicima, navodeći da ga neće biti dva mjeseca.

Kako sazanaje BN, dužnost predsjednika preuzeće potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić iz SNSD-a – prenosi Slobodna Bosna.

U javnosti nisu poznati pravi razlozi odsustva predsjednika NSRS, koji će se, kako saznaje BN, pravdati njegovim zdravstvenim problemima.

Posljednjih dana se moglo čuti da se Čubrilović protivio namjerama Milorada Dodika da u NSRS legalizuje ideje o prenosu nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

Čubrilović se prethodnih dana sastao sa predstavnicima američke administracije, ali i sa predstavnicima EU i ambasadorima Velike Britanije i Njemačke.

Kako saznaje BN njemu je jasno rečeno šta se može desiti ukoliko dođe do održavanja sjednice NSRS u vezi najavljenih prenosa nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.