Naslovnica Politika Šta sada?: Umro kandidat za načelnika Općine Travnik

Šta sada?: Umro kandidat za načelnika Općine Travnik

210
Dr. Mirsad Peco

Travnik — Dr. Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika Općine Travnik, preminuo je u Bolnici za plućne bolesti u Travniku uslijed posljedica izazvanih koronavirusom.

Iz SDA su potvrdili da je Peco “danima bio hospitaliziran zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog koronavirusom”.

Dr. Mirsad Peco rođen je 14.03.1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakulteta, a dugi niz godina radio je u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konzultativno specijalističkim ambulantama.

Bio je zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine nisu mogli potvrditi kako će dalje postupiti u ovom slučaju jer, kako su rekli, nisu još zvanično dobili potvrdu o smrti kandidata.

Premijer Srednjobosanskog kantona i šef Kantonalnog odbora SDA Tahir Lendo potvrdio je za “Avaz” da je kandidat SDA za načelnika Travnika Mirsad Peco preminuo.

Izborni zakon BiH, kaže premijer, “ne poznaje ovakve situacije”.

“Idemo do kraja, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ovakve situacije Izborni zakon dosad nije prepoznao, sad zasad ne znamo šta će biti. Odluku će donijeti CIK i nadležni organi pa ćemo vidjeti”, kazao je Lendo.

(StarMo)